Македонија
    |         |         |    
Научно истражување, а не празно ветување - AVON Македониjа

Научно истражување, а не празно ветување: како функционира ANEW линијата и зошто треба да ja пробаш?

Веќе по 25-тата година кожата почнува полека да старее. Тогаш почнуваме да ги забележуваме првите негативни знаци од стареењето, нашата кожа ја губи цврстината, а негата на нашата кожа во оваа фаза одредува каква ќе биде таа кога ќе наполниме 40 или 50 години.

ANEW линијата обезбедува решение за овие предизвици, и тоа е видливо: не се базира на ветувања, туку на научно истражување. Што да направиш за да го избегнеш стареењето, или барем да го забавиш процесот?

Како да се запре стареењето?!

Да не се залажуваме, не можеме да го запреме процесот на стареење, бидејќи не можеме да го запреме времето; ниту козметиката ниту естетската медицина не можат да го постигнат тоа. А сепак, можеме да ги минимизираме негативните и јасно видливи резултати од фактот дека стануваме постари.

Можеме да ја негуваме нашата кожа - или куќата во која живееме или омилената јакна - на добар или на лош начин. Ако го правиме тоа на погрешен начин, негативните резултати од времето ќе се забележат многу порано.

Ако не обрнуваш внимание на соодветна исхрана, ако пушиш цигари, ако се лишуваш од доволно сон, а твојот животен стил не е здрав, твојата кожа ќе изгледа многу полошо од кожата на лицето на некој кој се грижи за сите овие аспекти на животот.

Научно истражување, а не празно ветување

Козметика против стареење – како да ја одбереш вистинската?

Треба да се земат предвид два фактора: главно, возраста, но не помалку важни се и фактичките потреби на твојата кожа.

Тие, всушност, треба да бидат твојот главен аргумент при изборот на соодветен козметички производ. Кожата на 30-годишна возраст теоретски се разликува многу од кожата на 40-годишна возраст. Но, ако 30-годишно лице има нездрав животен стил и дополнително има генетска склоност кон прерано стареење, неговата кожа може да биде во многу полоша состојба од кожата на жена која има 40 години, но избегнува сонце, користи заштита од сонце, не пуши и води здрав начин на живот.

При изборот на козметика против стареење, препорачливо е темелно да ги испиташ потребите на твојата кожа и да ги земеш предвид резултатите што сакаш да ги постигнеш.

Истражување, а не ветувања

Освен очекувањата и потребите, вреди да се погледне поблиску до ветувањата што ги дава производителот на козметика. Провери дали се засновани на било какво истражување и студии кои можеш да ги погледнеш.

Таков е случајот со ANEW линијата, која со гордост може да ги покаже своите 750 патенти, 120 години искуство и речиси 500 луѓе кои работат за Avon Skincare Institute.

Секој производ има историја на истражување на потрошувачите: покрај научниците, исто така и нашите клиенти, кои конечно донесуваат одлука дали да се воведе линијата на пазарот, ја тестираат нашата козметика.

Научно истражување, а не празно ветување 2

Anew: што ќе најдете во линијата?

Anew е линија против стареење посветена на дами од различни возрасти. Тука ќе најдеш креми за лице, креми за очи, ББ-креми, маски за лице. Линијата таргетира дами на возраст од околу 25 години; сепак, содржи многу производи корисни и за постарите дами, дури и 40, 50 или 60 години.

Интересно, можеш да создадеш своја сеопфатна и целосна линија за нега, без оглед на видот на кожата и потребите на твојата кожа.

Донесе одлука за конечно да почнеш да се грижиш за твојата кожа? Оваа пролет посебно внимание посвети на новата линија за лифтинг која помага да се задржи хидратацијата на кожата, како и цврстината по зимата, а воедно ја подготвува кожата за лето.

Не чекај предолго: почни да размислуваш веднаш. Кожата ќе ти биде благодарна!