Македонија
    |         |         |    
 
 
Body care Questions and Answers
   
 

Сакам прекрасно мазни нозе, но веќе сум презаситена од постојано бричење. Дали има друга алтернатива?

Рангот на Avon Footworks има се што вам ви е потребно за да си направите педикир самите на себе.

Чекор 1: Ставете ги стапалата во сад со топла вода која е помешана со течност за омекнување и разладување на стапалата.
Чекор 2: Држете ги неколку минути, а потоа избришете ги, и со помош на каменот отстранете ја грубата кожа, за потоа да нанесете Хидрантна крема.
Чекор 3: Финиширајте со нанесување на брзиот спреј за ревитализација кој дава долготрајна свежина.

Моите стапала се склони кон создавање на пликчиња и груба кожа, но сепак не би сакала да се откажам од моите "убиствени" чевли. Помош!

Доколку инсистирате да носите чевли на висока потпетица, а е скоро невозможно заради болките, нашите креми од колекцијата на Footworks за омекнување на стапалата и за отстранување на грубата кожа се прекрасен лек за оваа ваша состојба. Тие имаат хидратирачки способности кои одлично делуваат против создавањето на пликови и груба кожа, така што вашите стапала ќе останат во прекрасна состојба долго време.

Ја сакам идејата да посетувам козметичка бања за разубавување, но сепак неможам материјално да си дозволам. Дали постојат некои домашни третмани кои би можела да ги користам за себе?

Создавањето на бања во вашата сопствена куќа е многу лесно. Сите ние се грижиме за себе, дури и тоа да се однесува на едноставна топла бања во кадата, пилинг или нега на телото со разни препарати. Прва работа која треба да ја направите е да си организирате време само 'за себе' во кое никој нема да ве вознемирува. Потоа заклучете си ја вратата во бањата со неколку третмани од нашиот Planet Spa ранг. Користејќи состојќи од целиот свет, Planet Spa ви дава најдобро домашно spa искуство.

Сакам прекрасни стапала за летната сезона, но да не морам да одам често на професионален педикир. Што би можела да сторам како брз третман?

Рангот на Avon Footworks има се што вам ви е потребно за да си направите педикир самите на себе.

Чекор 1: Ставете ги стапалата во сад со топла вода која е помешана со течност за омекнување и разладување на стапалата.
Чекор 2: Држете ги неколку минути, а потоа избришете ги, и со помош на каменот отстранете ја грубата кожа, за потоа да нанесете Хидрантна крема.
Чекор 3: Финиширајте со нанесување на брзиот спреј за ревитализација кој дава долготрајна свежина.