Македонија
    |         |         |    
Како да го сопреш опаѓањето на косата - AVON Македониjа

7 КВАЛИТЕТИ НА ИДЕАЛНИОТ МАЖ

Секоја жена сонува за својот идеален маж. Дали имаш еден таков дома? Или можеби сонуваш за него? Се разбира, оној идеалниот е како ѕвезда од небото: посакуван од многумина, а искусен само од неколкумина. Меѓутоа, во твојата потрага по емотивна врска, или доколку веќе си во врска, добро е да ги признаеш своите соништа и желби и да зборуваш за нив слободно! Ваквото однесување само ги зголемува твоите шанси да имаш среќен, исполнет однос и тоа многу брзо.

Господин Совршен: тоа мора да значи убав, висок, добро негуван и галантен? Како што се испоставува, нашите очекувања се малку поинакви. Каков вид на човек, мнозинството од дами ќе го сметаат за идеален? Можеби ќе се изненадите!

7 КВАЛИТЕТИ НА ИДЕАЛНИОТ МАЖ
  1. Чувствителен и емпатичен

Не е случајно дека ова се карактеристики број еден. Времето на мачо-типовите на мажи е одамна исчезнато. Има многу дами кои многу ги ценат изразено мажествените типови, а сепак сонуваат за некој кој не само што изгледа одлично и ги прави вашите пријателки љубоморни на вас, туку знае и како да ве поддржи во тешки моменти, не се срами од неговите чувства и не ги крие неговите емоции. Сочувствителноста во врската е клучно прашање, а ние ја очекуваме се повеќе и повеќе од господата!

  1. Практичен, но без претерување

Што значи, тој знае како да поправа славина која капе, да го провери тој чуден звук во моторот на твојот автомобил, или барем знае како да закаже состанок за проверка на механичар. Очекуваме различни нешта од она што било очекувано кај генерацијата на нашите мајки, а сепак практичниот пристап (до одреден степен) е широко прифатен, бидејќи тоа нè прави да се чувствуваме безбедно и згрижено.

  1. Нежен

Ова момче знае како да те бакне, да ја гали твојата коса и те прегрне во долгите летни или есенски вечери. Мажите кои знаат како да ги покажат своите емоции се многу ценети денес! И внимание! Да се биде нежен, во никој случај не е помалку мажествено! Не го сметајте како клише!

 7 КВАЛИТЕТИ НА ИДЕАЛНИОТ МАЖ 2

  1. Мириса одлично

Кога очекуваме нешто, нашите сетила се разгуваат: дечко кој мириса прекрасно е лудо привлечен, без разлика дали е на 20, 30 или 40-годишна возраст. Кои мириси нѝ се допаѓаат најчесто кај мажите? Се разбира, ова е индивидуален избор, но најчесто зачинетите, кожните и дрвенестите ароми најдобро функционираат.

Дали бараш мирис за да ја разгориш твојата и имагинацијата на твојот партнер? Подари  му го новиот SM Masculine Woody, каде што ќе пронајдеш ноти на лаванда, анасон, кашмир и ветивер. Звучи совршено, нели?

  1. Храбар

Во поширока смисла на зборот, бидејќи не многу дами ја ценат храброста помешана со невнимателноста. Идеалниот човек е доволно храбар да се спротивстави на својата судбина, да се соочи со тешкотиите и да не се плаши да донесува одлуки. Кога имаме некој сличен на тоа до нас, се чувствуваме поддржани во сите ситуации.

  1. Лојален

Во време кога врските честопати се минливи и траат само неколку моменти, лојалноста е карактеристика еднакво посакувана како интегритетот и чесноста. Лојалниот партнер не изневерува, ниту пак дава празни ветувања - затоа што го цени својот збор. Од суштинско значење е да можеш да сметаш на него!7 КВАЛИТЕТИ НА ИДЕАЛНИОТ МАЖ 3

  1. Се грижи за себе

Последната карактеристика, но не и најмалку важна! Идеалниот човек не мора да биде убав во типичната смисла на овој збор, исто како што жената не треба да има класична убавина за да биде атрактивна! Дамите го забележуваат тоа дали тој се грижи за себе: дали неговата коса е уредно потстрижена, неговите раце се хидрирани и дали брадата е совршено потскратена? Таквите карактеристики можат да го направат и најгрубото момче навистина шармантно и волшебно.

Дали веќе го имаш пронајдено идеалниот, или сè уште го бараш? Стискаме палци!