Македонија
    |         |         |    
Рамнотежа помеѓу работата и животот - AVON Македониjа

Рамнотежа помеѓу работата и животот на твојот маж: како да го научиш на тоа?!

Во минатото нивните задачи се чинеа полесни: да најдат партнер, да имаат деца, да обезбедат доволно средства за семејството, да засадат дрво, можеби да изградат куќа. Денес, освен фактот што очекувањата се поставени на повисоко ниво, мажите имаат дополнителни задачи за исполнување, а тие не секогаш се справуваат со нив. Поради тоа, порано или подоцна, тие паѓаат во криза или се наоѓаат себеси во неволја. Како да ги поддржиме во секојдневниот живот и што треба да научат?

Мора да сте слушнале за познатата рамнотежа помеѓу работата и животот, балансираниот живот. Накратко, станува збор за јасно истакнати области на животот кои се пропорционални и рамномерни. Ако твојот животен ритам бара да работиш цело време, а последниот пат кога си се одморил/а било за време на годишниот одмор, ако заспиваш во кадата, а твоето куче лае на тебе толку гласно како кучето на твојот сосед, јасно е дека нема рамнотежа во твојот живот.

Зошто е толку важно? Урамнотежениот живот ни овозможува да живееме здраво, да се зачуваме себеси и да не го занемариме животот. Тоа е разумно, ефикасно и мудро. Дали твојот човек е способен да го прави тоа?

Машки кардинални гревови

Да се биде вреден работник, сопруг, татко, син или пријател не е лесна задача, а многу мажи ги комбинираат тие улоги заедно. Да, ние - жените - го правиме истото, но честопати мажите се губат себеси во работата и се откажуваат од нивните секојдневни активности. Особено кога амбицијата е висока и кога ќе влезат во трка кон секакви достигнувања. За жал, многу мажи паѓаат во оваа стапица и пред да сфатат што се случува, тие завршуваат со криза во нивните врски, проблеми со срцето, чиреви и се соочуваат со тешкотии да зборуваат за што било друго освен за работата.

Ако твојот маж се бори со вакви проблеми, обиди се да му покажеш колку е важен избалансиранот живот и како треба да се негува секоја област на животот.

Искрено, многу мажи повеќе се грижат за своите автомобили, отколку за себе. Нивните сакани четири тркала добиваат редовна проверка еднаш годишно, миење со полирање еднаш месечно и тие брзаат кон механичарот веднаш штом се појави проблем. Во меѓувреме, тие не го посетуваат нивниот матичен доктор 5 години.

Статистиката е непоправлива: жените сè уште живеат подолг живот, додека пак машките стресови и негрижата кон здравствените проблеми честопати доведуваат до катастрофални резултати.

Вреди да им се укаже на тоа!

Вклучи грижа за себеси во твојот список на задачи!

Момците често го третираат животот како список на задачи. Кога им укажуваш на важноста на правилното почитување на секоја област од животот, добра идеја е да ги убедиш да ги вклучат суштинските работи во нивните списоци на задачи, заедно со состанокот со важен клиент на пример, или со стоматолог.

Одржувањето на рамнотежата помеѓу работата и животот ја опфаќа не само работата, семејството и здравјето, туку и грижата за состојбата на кожата, косата или мирисот. За добар почеток со кој ќе ги прославиш промените во животот на својот човек, дај му симболичен подарок, нешто што ќе го потсетува на неговите одлуки да се промени.

Можеби тоа ќе биде нова тоалетна вода? Енергетски гел за туширање? Или крем за лице што никогаш не го користел? Обиди се со новата Avon Real линија и дознај дали свежите ноти на цитрус, нане и сензуален мошус можат да го разгорат секојдневието.

Вреди да се направи ова, бидејќи сепак, сите живееме само еднаш!