Македонија
    |         |    
BSP_winter_skin_care

Little Black Dress Weekend – динамична и елегантна композиција

Евокатив за совршен викенд, без разлика дали означува бег кон живописно крајбрежје, дружење со пријатели или планирање на романтичен состанок. Овој мирис го доловува возбудливото чувство на слобода, спонтаност и елеганција и е наречен Little Black Dress Weekend.

Врвна нота: Оваа композиција се отвора со возбуда и исчекување на совршен викенд! Содржи свежи ноти на лимон од Корзика, сочни италијански мандарини и Бразилски портокал со свежа и спонтана цитрусна свежина.

Основна нота: Свежиот, суптилно – сладок цвет од портокал во срцето на мирисот е помешан со примеси од роза и мека кајсија. Тие се прелеваат со ултрамодерна женственост која е прозрачна, сензуална и без напор игрива.

Завршна нота: Овој прекрасен мирис е завиткан со софистицирана и сензуална комбинација на сончев килибар, мошуси и индонезиско пачули. Заедно ја негуваат кожата со вкусно топола и елегантна завршна нота што го прави мирисот неверојатно долготраен и совршен за секое доживување!

СОСТОЈКИ:

ЛИМОН ОД КОРЗИКА

  • Нурни во водите на Медитеранот и уживај во нескротливата убавина на морскиот брег на Корзика. Корзика е дом на домородните смокви, смолести грмушки, костени и светли цитруси. Во рана пролет, Корзиканскиот лимон го осветлува топлиот, зашеметен воздух со својата живописност и свежина.

ЦВЕТ ОД ПОРТОКАЛ

  • Симбол на чистота, оптимизмот и романсата. Деликатните ливчиња се рачно собрани од крајот на април до средината на мај за да ја доловат нивната суптилна слатка и опојна нота.

ИНДОНЕЗИСКО ПАЧУЛИ

  • Овој пачули, одгледуван во Индонезија е богата, земјена и длабоко сензуална нота која нуди неспоредлива текстура на мириси. Оваа состојка обезбедува длабочина на мирис кој е магнетски и сосема неодолив.